Dag 13: Dagen efter

Dagen efter kan verkligen innebära olika saker i skilda faser av livet.

I mitt tidigare liv har det i regel inneburit två saker:
1. Bakfylla. Förklaring överflödig, men i mitt fall oftast sammankopplat med kraftig ångest.
2. Projekt genomfört. Efter veckor eller ibland månader av hårt arbete kulminerade ett projekt (evenemang) med ett genomförande, och efterlämnade en ofta förkrossande tomhet som bäst dämpades med mängder av snabba kolhydrater, helst kvälls och nattetid.

Idag är det också en sorts dagen efter.
Visst jag har ett par mil in till Stockholms city på söndag, och sedan börjar hemfärden på måndag. Så det är ju egentligen bara halvtid.
Men efter holmgången de sista 4 dagarna på vägen hit så känns det ändå lite som lugnet efter stormen. Lite dagen efter helt enkelt.
Tid för att förhoppningsvis få tillbaks förtroendet från benen, som just nu helt har tappat tron på mig som en ansvarsfull controller över kroppsfunktionerna.
Verkmästarn i benen är sur idag.
Jag hade en fotograf från Dagens Nyheter här på hotellet idag för att plåta lite löparbilder för morgondagens artikel i DN. Verkmästarn fick väl skrämselhicka, så det blev bara några snabba ruscher så att fotografen blev nöjd. Efter det har jag varit snäll, och bara rört mig sakta och lugnt.

TV4 hörde också av sig, så det blev bestämt att jag gästar Nyhetsmorgon nu på måndag 28/7 kl. 06.45. Det skall bli hur kul som helst.
Till skillnad från allt annat jag gjort i rampljuset på scener i hela mitt liv sen jag var 11 år som har varit så prestationsbaserat, så skall det bli skönt att få medverka i media utan tankar på framtid och framgång. Utan enbart få vara med och tala om något jag brinner för och som säkert kan inspirera en och annan ute i landet.
Precis samma känsla har det varit när jag har träffat tidningarna längs vägen. Jag har inget att bevisa, bara en önskan att göra något som jag mår bra på, och som i de bästa av världar kan vara inspirerande för andra.
Inga kommersiella undertoner, eller ekonomiska förhoppningar.
Bara vara glad och tacksam för resan, och alla möten.
Det blir inte bättre än så 🙂

Jag har en enorm utsikt där jag nu sitter på 8e våningen i mitt hotellrum och skriver. Det ganska flacka landskapet breder ut sig, och solen har precis lämnat spelplanen. Bortsett från den lilla fotostunden har jag inte varit ute alls. Några vändor nere i receptionen har det blivit, och bl.a. snackat om lite av varje med en härlig tjej som heter Annika. Träffade också en supertrevlig Fredrik Aden som skall göra klassikern nästa år. Kör så det ryker Fredrik 🙂
En god bit mat blev det nu i början av kvällen i hotellets restaurang (laxen var grym), och precis på detta viset tänkte jag spendera morgondagen också!
Bara softa!
Men det är klart att får jag tag på en massör så blir det definitivt ett besök.

På ett sätt skulle man kanske tycka att det är synd att sitta inne när det är så fint ute, men sanningen är att efter de sista tuffa 4 dagarna på vägarna i denna värmen så är mitt rum med aircondition rena himmelriket.
Jag kan sitta med en träningspolotröja på mig och andas frisk sval luft: Det, mina vänner, är livskvalité för mig just nu.

Naturligtvis hoppas jag att alla ni som läser mina rader fångar våra få sommardagar, och gör det ni mår bäst av med dom.
För min del fortsätter äventyret, och lyxen att få göra denna resa på måndag med en liten tjuvstart på 3 mil redan på söndag.

Varma löpande hälsningar!

Martin 🙂

4 kommentarer

 1. Hej! Underbart att läsa hur du uppskattar alla medmänniskor, det är en mycket god egenskap. Men resan är ju inte slut än även om det kanske känns så! På hemvägen kanske du borde planera inför nästa långmaraton, så du har något nytt mål att se fram emot… vart skulle du t.ex. hamna och vad skulle du få se om du nästa gång springer söderut samma sträcka fast enkel väg (och tåg hem sen eller nåt)? How about that! 🙂

  Jag tror inte TV4:s Gomorronshow visas på nätet så du får gärna berätta hur det gick – det kanske finns fler än jag som inte bor i Svedala och som e nyfikna??

  Löphälsningar från Staterna!

 2. Hej Vardagsprat!
  Vad roligt att få lite internationella löparhälsningar 🙂

  Även om min intention är att ta varje dag för sig enligt devisen: -Varje dag är ett mål och en vinst i sig, så har tankarna funnits på vad som kan stå näst på löparmenyn. Det som ligger närmast till hands skulle vara att springa rätt ner i Europa. Det hade varit fantastiskt 🙂

  Men som sagt, jag har ju halva härligheten av detta äventyret kvar! Och vem vet hur det ska sluta, och vad som kommer att hända? Bäst att inte gå händelserna i förväg.

  Må så gott!
  Varma hälsningar / Martin

 3. Hej Martin, halva resan avklarad. Bara resten kvar. Nu kommer den lättare delen av ditt äventyr. Med hemlängtan, vind i ryggen och bara en lång go nedförsbacka till Göteborg gör att du kommer springa som på lätta moln.
  Jag är djupt imponerad över din bedrift och modet att göra något annorlunda, det har jag sagt tidigare till dig. När jag berättade för min sambo om dig så frågande hon; ”Vad är det för fel på honom”? Lite så kan det ju uppfattas när man gör något annorlunda som också gränsar till det mänskligt omöjliga. Jag kan försäkra dig om att hennes kommentar inte på något sätt var nedvärderade, snarare med glimten i ögat och med det varma medmänskliga leendet som bara hon kan producera.

  Jag log när du beskrev ditt tidigare liv med nuvarande. Jag har väl varit igenom det på mitt sätt. Det finns många sätt att växa som människa, ett och kanske det bästa är att våga och att ha kraften att bryta mönster. Det är först då man upptäcker att livet har så mycket mer att erbjuda än det man redan har. Men det finns risker med det för en del i ens omgivning kan uppfatta det som att man har spårat ur. Du vet jantelagen är inte lätt att bryta ner i den svenska själen. Du har brytigt gamla invanda mönster och med all rätt är du stolt över det. Snyggt jobbat, helt enkelt!

  Hoppas du har en fantastisk dag på ditt svala hotellrum!
  Nu ska jag ut och ta hand om den underbara sommardagen, som också är min första semesterdag!

  Naturligtvis ska jag släpa mig upp i ottan på måndag morgon, och se inslaget om dig på Tv 4!

  Må så gott!
  Peter

 4. Hej Peter!
  Du skriver så gött!!
  Nedförsbacke hela vägen till Göteborg, vilket drömscenario!

  Bryta mönster som du skriver om är verkligen en nyckelfaktor när jag skall ändra mitt liv.
  I mitt specifika fall oroar jag mig inte så mycket för vad andra tycker (har aldrig varit så bra på att ta in vad andra tycker på gott och ont), däremot är det rent ut sagt jävligt svårt att hålla fast vid nya beteendemönster som jag försöker applicera på mitt liv.

  Jag känner ändå någonstans att de flesta som skrattar eller ler snarast gör det med mig än åt mig, vilket klart känns gott 🙂

  Vad skönt att höra att du får semester nu när kanonsommaren är här.
  Hoppas att det blir många härliga veckor!

  Varma hälsningar / Martin


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s