Tisdag 12/8: Sammanfattning

Dags att ta tjuren vid hornen. Stärkt av ett härligt pass ikväll med Solvikingarna som bestod av långintervaller. Jobbigt som bara den, men oerhört belönande då kroppen svarade bra.

En sammanfattning av projektet med tillhörande tack till nyckelpersoner och företag:
Först och främst vill jag tacka min kropp som alarmerade mig om min destruktiva livsstil, och ”bara” gav mig diabetes som jag kunde vända till något positivt. Att kroppen sedan också höll för den våldsamt ökade träningsdosen, och i förlängningen för att kunna genomföra (genomlida) hela sträckan 115 mil Gbg-Sthlm-Gbg.
Jag känner en oerhörd respekt inför den inneboende kraft, och kraft till självläkningen och återhämtning som kroppen är mäktig till om jag ger den chansen. Detta förhållande delar jag naturligtvis i princip med alla människor, och är något jag är oförbehållet tacksam för. Det som hänt mig har förändrat min livssyn, och självbild. Med facit i hand har jag aldrig mått bättre.

När väl idén om projektet tog form var det Krister Pettersson på Magnusson & Freij som fick mig att inse att jag kunde göra något mer medialt av det hela. Magnusson & Freij gick in och stöttade mig med större delen av mina löparkläder, samt ett ekonomiskt bidrag som täckte delar av mina kostnader. Jag skall med stor glädje komma till ert företag vid tillfälle och berätta om projektet. Tack Krister!

I kölvattnet på denna introduktion kom jag via Ulf Johansson (Solviking och riktigt trevlig man) i kontakt med Lindh & Partners Gbg. De var med i planeringen och utvecklingen av projektet och satte mig i kontakt med Novo Nordisk som tillverkar mitt insulin. Tack Hans, Therese, Martin och ni andra på Lindh & Partners Gbg. Jag känner verkligen att ni har varit med mig på hela resan, och det har betytt väldigt mycket för mig!
Roligt att jag vara med på er hemsida också 🙂

Även om ett av mina mål är att minska mina insulindoser radikalt så är jag evigt tacksam att det finns så fantastiska diabetesmediciner idag. Det gör att det finns utrymme för att leva ett liv som jag väljer själv. Vill jag vara ambitiös, och strikt så kan jag klara mig med små doser. Om livet inte tillåter den fokuseringen, och tidsåtgången som det innebär att motionera, och äta lågkolhydratkost så finns möjligheten att kompensera med ökade insulindoser.
Novo Nordisk som tillverkar mitt insulin har också stöttat mig. Jeanette Karlsson på Novo har varit min kontaktperson, och hon har skickat massor med uppmuntrande sms längs vägen. Tack Jeanette och tack Novo Nordisk för allt stöd! Jag skall med stor glädje vara tillgänglig för er vid flera tillfällen som ni bestämmer för att tala eller svara på frågor som har med mina nya erfarenheter att göra.

Abbott Scandinavia AB som tillverkar min blodsockermätare har också stöttat mig. Er produkt är verkligen ryggraden i min vardag nuförtiden, och det ger en enorm trygghet att ha koll på blodsockervärdena.
Jag ser fram emot att komma till er och tala vid tillfälle! Tack Abbott och min kontaktperson Daniel!

Mikael Sjöholm som äger och driver Nordic Event ihop med sin fru Inger är nära vänner till mig, och det kändes kanon att ni gick in och hjälpte mig också. Att ni stod på kajen dessutom med alla 4 barnen när jag gick i mål gjorde mig jätteglad. Ni betyder så mycket för mig 🙂 och jag vet att ni vet det! Tack snälla!

Dessa 5 som jag kallade mina huvudsponsorer gjorde att mitt löpprojekt kunde gå jämt upp vilket jag naturligtvis är mycket tacksam för. Jag hoppas och tror att ni tycker att det har varit värt det då projektet har fått mycket uppmärksamhet pga sin okommersiella måbra-karaktär, som i kombination med diabetesaspekten verkligen har berört många människor.

Under projektet har jag bott som en kung. Att få komma till ett bra hotell, med en underbar personal har varit en morot utan dess like. När jag innan projektet gick igång ringde till Choice Hotels marknadschef Rita Östberg i Stockholm, och fick en positiv respons på att mitt projekt låg i linje med Choices ”We Care program” var alla Choice Hotels superpositiva till mitt initiativ när jag kontaktade dem ett och ett.
Jag har bott på:
Quality Hotel Prisma i Skövde.
Clarion Hotel Örebro.
Clarion Collection Hotel Etage i Västerås.
Quality Airport Hotel i Arlandastad.
Clarion Hotel Sign i Stockholm.
Quality Hotel Park i Södertälje.
Clarion Collection Hotel Kompaniet i Nyköping.
Quality Hotel Ekoxen i Linköping.
Quality Hotel Winn i Huskvarna.
Comfort Hotel Jazz i Borås.
Quality Hotel 11 i Göteborg.

Alla dessa Choice hotell har en fantastiskt engagerad personal som verkligen bryr sig, och verkar älska sitt jobb. Choice ledning verkar ha lyckats mycket bra att inympa en företagsanda som måste vara guld värd.
Att alla ni har bjudit på hotellnätterna, och i vissa fall även på mat är jag oerhört tacksam för.
Mötena med er personal har varit guld värd för mig, och jag hoppas att mitt projekt, och min person kan ha inspirerat till ännu mer fokus på motionens betydelse för oss moderna människor.
Tusen tack Choice för allt!

Jag har även bott på ett antal andra hotell som har varit helt fantastiska också:
Nääs Fabriker. Ett helt nytt superdesignat hotell i makalöst vacker miljö. Det var en fröjd att bo hos er! Tack snälla!
Vårgårda Värdshus: Jättefint hotell med en kanonpersonal i centrala Vårgårda. Tack för ert personliga engagemang. Du tutatde fint åt båda hållen Liselott 🙂
Kurorten Mösseberg i Falköping. Vilken anläggning, och vilka behandlingar jag fick. Ni var underbara allihop, och tog verkligen hand om mig. Jag hade en tuff etapp till Falköping, och jag minns att jag var orolig för fortsättning när jag var hos er. Men det löste sig galant! Tack snälla!
Kanalhotellet i Karlsborg. Vad vackert hotellet låg! Och jag kommer aldrig glömma er Hjortronparfait 🙂 Tack Lotta för ditt personliga engagemang. Det värmde!
First Hotel Park Astoria i Enköping. Också ett grymt trevligt hotell, med en kanonpersonal. Tack snälla för att jag fick bo hos er!
Elite Grand Hotel i Norrköping. Det var härligt att bo så centralt och så flott hos er i Norrköping. Stort tack Elite Park!
Mjölby Stadshotell. Jättefint hotell i en jättefin liten stad. En riktig pärla. Tack för allt! Och Mount Everest väntar på mig. Det har du Betty sett till 🙂
Motell Vida Vättern söder om Ödeshög. Ljuvligt placerad invid Vättern. Jag minns den underbara solnedgången över Vättern kvällen jag kom till er. Tack för att ni tog så väl hand om mig! Tack Oskar!
Bogesund Hotell i Ulricehamn. Hotellet var jättefint med en mycket trevlig personal! Ulricehamn var helt fantastiskt. En av mina bästa dagar hade jag här! Stort tack!

Alla dessa hotell bjöd mig på övernattningarna, och gav mig via sin personal ovärderliga mänskliga kontakter under projektets gång. Det gav mig motivation och styrka att orka när det tog emot, vilket det självklart gjorde på många etapper.

Transporterna av mitt bagage har också varit en följetong, och något som jag har varit tvungen att lösa varje dag. Här har jag fått hjälp högt och lågt.
Min syster Bittan Lidström körde till Nääs. Tack Bittan!
Min gode vän Christer Erlandsson körde från Nääs till Vårgårda. Tack Christer!
Liselott på Vårgårda Värdshus körde till Falköping. Tack Liselott!
Personalen på Kurorten Mösseberg körde till Skövde. Tusen tack!
Min kompis Olas föräldrar Kjell och Pia Hansson körde till Karlsborg. Tack snälla ni!
Lotta på Kanalhotellet körde till Askersund. Tack Lotta!
Robert på Shellmacken i Askersund körde till Örebro. Tack Robert!
Ingemar Karlsson taxichaufför i Arboga körde till Västerås. Tack Ingemar!
Sabine på Enköpings Taxi löste så bagaget kom till Arlandastad. Tack Enköpings Taxi!
Göran på Bussgods i Nyköping såg till att bagaget kom till Norrköping där min systerdotter Linnea Lidström tog grejorna till hotellet. Tack Göran och Linnea!
Janne på Bussgods i Norrköping tog bagaget till Linköping. Tack Janne!
Lasse på Taxi Östergötland tog bagaget både till Mjölby och sedan till Vida Vättern dagen därpå. Tusen tack Lasse!!
Min bror Lasse och hans tjej Jessica körde till Huskvarna! Tack Lasse och Jessica!
Patrik på Borås Tidning tog grejorna till Ulricehamn. Tack Patrik!
Tomas på Villa Skogshyddan i Ulricehamn körde tIll Borås. Tack Tomas!
Hotel Jazz i Borås ordnade så Flygbussen tog bagaget till Landvetter. Tack Jazz och Flygbussen!
Christer Erlandsson min gode vän körde sedan följebil med mina och alla andra löpares alla grejor till Hotell 11 i Göteborg! Tack än en gång Christer!!

Klubben Solvikingarna som jag är relativt ny medlem i har också betytt mycket för mig. Solvikingarnas förre ordförande Gunnar Olsson och jag har haft daglig kontakt, och det har stärkt mig enormt mycket! Tack Gunnar och Solvikingarna!
Personer som jag har haft en löpande kontakt med är:
Min syster Bittan. Jag tycker så enormt mycket om dig Bittan, och vår kontakt är guld värd!
Min gamle vän Michael Karlsson. Det känns som vi är lite tvillingsjälar Micke. Att du dök upp på avslutningsetappen trots att du inte egentligen hade tid var en superduperhärlig överraskning. Tack för att du finns!
Mikael Vilkas. Vad kan jag säga? Vi går så långt tillbaka tillsammans. Har fan ta mig gjort nästan allt ihop från fester, turnéer, stora evenemang, till filosofiska långpromenader. Jag känner att jag alltid kan bolla allt med dig, och det och vår vänskap är ovärderlig!
Mina föräldrar Bengt och Brita som hört av sig varje dag, och kollat om benen fortfarande håller 🙂 Ni är för härliga kära föräldrar! Tack för ert engagemang!
Min dotter Dalie som jag talat med nästan varje dag. Jag har saknat dig och din storebror Jonatan jättemycket, men vår dagliga kontakt gjorde att det kändes bra ändå. Att vi sprang tillsammans över mållinjen var den perfekta avslutningen.
Min bror Lasse som var med mig och sprang vid 3 tillfällen, slutetappen inräknad. Det var en höjdare när du var med Lasse!
Min f.d. svåger Anders Larsson som kom och räddade mig innan Landvetter när jag var fullständigt mentalt soppatorsk. Tack Anders!
Det finns hur många som helst, och ni vet att jag vet. Jag uppskattar er enormt, alla ni jag nämnt här, och alla ni som jag inte nämnt. Tack från djupet av mitt hjärta!

Sedan alla dessa människor på alla dessa företag och hotell. Alla andra människor som jag stött på längs vägen, i hus där jag knackat på för att be om lite vatten, i alla affärer där jag varit inne. Det blir många möten. Möten som jag lärt mig uppskatta enormt mycket. Möten som blev essensen av själva projektet. Små möten som blir stora för det är vad jag gör dom som räknas, och mitt och alla andras liv består just av dessa möten.

I mitt tidigare liv har jag varit för stressad för att uppskatta människor, och dessa möten. Det har känts för litet. Vad är det som blir så mycket bättre bara för att jag träffar en kung. Han är väl också bara människa som äter, sover och skiter som alla andra. Gräset är inte grönare i Sydamerika, eller i Australien bara för att det är långt borta. Jag har lärt mig att uppskatta det jag har nära. Jag har fått ett helt annat perspektiv på min tillvaro. Jag hoppas att jag har cementerat denna nya livsstilen, och vill inte för allt i världen tillbaka till det gamla.

Detta är sammanfattningen på min resa. En resa som blev lika mycket en inre som en yttre resa. Något som jag var helt oförberedd på. Icke desto mindre är jag oändligt tacksam för att livet gett mig dessa nya möjligheter. Det är inget jag tar för givet, och jag inser att jag är oerhört priviligierad. I den andan blir ett av mina nya mål att vara en positiv kraft i samhället, och om jag kan inspirera någon till ett aktivare, rörligare liv så skänker det mig en enorm lycka.

Jag kommer att fortsätta att skriva blogg i någon form.
Jag har inte bestämt i vilken form ännu, och framtiden innehåller just nu ganska många frågetecken.
Men det är positiva frågetecken för jag känner att mitt liv är öppnare än på länge, och det är en mycket god sak.

Så fortsatta varma löpande hälsningar och kramar till er alla!

Martin

7 kommentarer

 1. Tack Martin För att du delar med dej av allt det härliga som du har fått uppleva på dina 115 mil.
  Jag tycker du verkar vara en grym person med en mycke stor envishet och du verkar lyckas med det som du tar dej för.
  Hoppas att man får ta del av mer äventyr.
  Kommer kännas tomt att inte läsa om fler delmål, och att känna den glädje som jag verkligen gjort när jag har läst om dagsetapperna.
  Lycka till i framtiden med det du tar dej för.
  Kramar från Åsa

 2. Hej Åsa.
  Tack för dina inlägg, lyckönskningar, och värmande ord 🙂
  Framtiden har aldrig varit mer spännande, och vi lär säkert ses mer här på nätet.
  Frågan är bara i vilket sammanhang!
  Det är rätt kul att känna att allt är möjligt, och att inte ha en aning om var jag kommer att landa.

  Önskar dig all lycka i framtiden också!
  Må så gott!
  Kram / Martin

 3. Har inte läst här på länge men det gläder mig att du kom tillbaka till Götet i ett stycke. Bra jobbat! Lycka till med kommande projekt! Med din beslutsamhet kommer det säkert gå kalasbra.

 4. Tack Maria 🙂
  Hösten har gått alldeles förfärligt fort.
  Snart blir det 2009 och då skall jag ut igen.
  Jag ser fram emot det.

  Må så gott!
  Varma hälsningar / Martin

 5. 完美世界服务端烈焰服务端洛汗服务端新魔界服务端绝对女神服务端
  传奇世界私服开服刀剑私服开服十二之天私服开服新天骄私服开服卧龙吟私服开服
  剑侠情缘开区一条龙密传开区一条龙街头篮球开区一条龙A3开区一条龙破天一剑开区一条龙
  传奇私服开传奇一条龙服务 http://www.i5gm.com/

 6. 魔域服务端魔兽世界服务端天龙八部服务端RF服务端传奇归来服务端
  剑侠情缘私服开服密传私服开服街头篮球私服开服A3私服开服破天一剑私服开服
  天堂I开区一条龙挑战OL开区一条龙剑侠情缘开区一条龙奇侠XIAH开区一条龙挑战开区一条龙
  天龙八部开私服一条龙服务 http://www.e7if.com/

 7. Collection of some of your personal information is essential for completion of some of the functions and activities of this Website. We will, if it is reasonable or practicable to do so, also collect your personal information directly from you. For instance, the collection of your personal information may happen when you[url=http://www.fionatao.net]le pliage tote


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s