Onsdag 28/10-2009: En stor fråga…

Att springa för att kunna äta, eller äta för att kunna springa!
Det är frågan!

Kan kanske tyckas vara egalt, men i min värld en oändlig skillnad.

Tack vare de kommentarerna jag fått har jag funderat en del.
Jag har trillat dit på att springa för att kunna äta.

Vad som händer då är att löpningen blir ett sätt för att få frossa i mat,
och som ett brev på posten försvinner glädjen i själva löpningen.
Känslan av frihet, som är essensen av att kunna löpa fritt.

Så nu gäller det att hitta tillbaka till den glädjen.

Skifta fokus.

Jag ska köra en kort 3-milare idag, och försöka ha kul 🙂

Detta har smugit sig på mig.
Jäkligt lurigt skall ni veta.

Vi hörs ikväll!
Må gott, och gör en bra dag!
Martin

Denna låten älskar jag 🙂
”Hearing Ella Sing” med Patti Austin


Lyssna på det grymma blåsarret, och den extremt svängiga sången!

3 kommentarer

 1. Hej Martin!! Förlåt – jag har inte glömt bort dig. Jag har faktiskt läst nästan varje dag, men varit för trött för att orka lämna en kommentar. Eller egentligen är det nog så att jag ställer rätt höga krav på mig sjjälv i det här läget – det ska vara klokt och reflekterande och gärna lite roligt…då blir det lätt att tänka ”jag orkar inte”. Men kan du vara personlig så kan väl jag!!

  Varför jag har varit så trött?? Jag som ”sitter på hemligheten till framtidens energikällor” enligt Tomas… jag tror helt enkelt att jag ökat träningsdosen för mycket (gick ut för hårt i början, precis som du 🙂 – mot vad jag är van vid – och till skillnad från dig så lyssnar jag direkt på min kropp och har bestämt mig för att dra ner på tempot. Hur gjorde jag då? Jo då tänkte jag att jag måste ju forsätta att cykla till jobbet, jag kan ju inte komma till Alicante och vara helt otränad. Och så måste jag fortsätta att springa för alla säger att man måste träna hela året inför Varvet. Så jag plockade bort morgonpromenaderna. Osmart!! Det är ju där jag fyller på min mentala energi! Så efter en vecka utan promenader när jag sovit extremt mycket och känt att ”någonstans finns en energiläcka”, så klev jag upp 5.30 i morse och gick ut i en tyst skog som glittrade av rimfrost. Så trots att jag cyklat 1,5mil idag så orkar jag lite till.

  Nu är det inte riktigt så svart och vitt som det låter, det finns andra energiläckor som jag kämpar med att täta och jag tog mig tid att skriva till dig idag när familjen är borta och ingen annan pockar på uppmärksamhet. Men ungefär…

  Forsätt dina ansträngningar med maten – du får inte trilla dit igen. Jag tycker att det låter som om du äter för dåligt under dagarna – det är klart att det suger då. Så snart jag blir sötsugen och kollar i skåpen efter godsaker av olika slag, så om jag tänker till så vet jag att det är för att jag behöver äta. våra hjärnor är ju så smart att de talar om för oss att vi skall äta socker (i någon form) när vi behöver energi snabbt. Regelbundna måltider och alla mellanmål är a och o – men det är ju hur svårt som helst för dig när du springer. Har du testat att koka några extra ägg på morgonen (du har ju ditt lilla kök?) och klämma i dig som regelbundna mellanmål (du kommer kanske att bli lite trött på kokta ägg :-))? Ett annat energirikt mellanmål med lågt GI är en blandning av torkade aprikoser och jornötter! Du kanske spyr på alla tips som du säkert har provat och förkastat, men det är bara att tänka att de är spruna ur omsorg och god vilja.

  Din tolerans för andra människor har sett bättre dagar du :-)! Vart tog ”alla gör sitt bästa i varje situation utifrån de förutsättningar som råder just då” vägen? Jag säger det igen, det är bara du som mår dåligt av att gå omkring och vara arg; men gör som du vill!
  Jag tänkte på Tore idag (har gjort det i flera dagar), har han hört av sig här på bloggen? Jag skall ringa honom imorgon. Jag hälsar från dig för det vet jag att du kommer att säga att jag ska göra när du svarar på den här kommentaren – om det finns några lediga rader kvar att skriva på för dig :-).

  Kämpa på Martin! Det är bara 3½ vecka tills jag kommer och gör dig sällskap. Jag tror att det är bra för dig att vara ensam ett tag till – det blir mer tid för reflektion…
  Håller förresten tidsschemat såpass att du är i närheten av Alicante omkring 20:e november? Det är hög tid att boka biljetter.

  Massor av kramar //Petra

  • Gott att läsa dina rader Petra.
   Gott att vara personlig.
   Jag ser fram emot ditt sällskap.
   Det är jobbigt att vara ”rätt” hela tiden, jag orkar inte.
   Bättre att vara rätt ut.
   Ibland blir det bra och roligt, ibland bara utelämnande, naket, och mänskligt.
   Gott att du är så aktiv med träningen.
   Det är du Petra 🙂

   Min tolerans är samma som alltid.
   Jag vet hur det förhåller sig egentligen.
   Jag väljer -trots att det inte finns några val- att leva i livet istället för att stå utanför och titta in, men jag glömmer aldrig sanningen.
   Alla gör alltid sitt bästa, så även jag i min ofullständighet.
   Jag vet att det är jag som betalar ett pris för att vara arg, men jag accepterar hjärnkemin och försöker hitta en väg ut.
   Tänker inte låtsas…..

   Jag kommer att trilla dit igen på maten.
   Jag är missbrukare, och det hör till sjukdomsbilden.
   Det är lätt för mig att glömma, och min omgivning har i de flesta fall knappt en susning vad det handlar om trots att många egentligen sitter i samma båt.
   Det måste upplevas helt enkelt.

   Självklart vill jag att du hälsar till Tore om du talar med honom.
   Jag önskar honom all lycka med tanke på omständigheterna.

   Alla tips och förslag gällande mat, och andra upplägg emottages tacksamt.
   Det är omtanken jag uppskattar, och alltid fastnar något i mitt huvud.
   Även om jag är tjockskallig….

   Om jag håller stilen så kommer jag att vara strax norr om Alicante omkring den 20e.
   Min plan är att flyga hem från Alicante den 29/11 och vara hemma 1 vecka för jag behöver genomföra ett event. Jag flyger tillbaka den 6/12 för att slutföra projektet.

   Så jag springer, sköter en massa logistik, samt jobbar med planeringen av ett stort event för hemmaplan. Glömde jag att säga att jag har samtidigt har hanterat ett större importärende av specialtillverkade högtalare från en fabrik som jag samarbetar med?
   Jag tror att jag skall ge mig själv en stor klapp på axeln för att jag fortfarande står upp, fortfarande är på väg, och en dag som denna har njutit riktigt mycket.

   Vad fan mer skall jag begära?
   Sällskap?
   Sa jag att jag ser fram emot ditt sällskap?

   Massor av kramar tillbaka!
   Vännen Martin

   • Då bokar jag biljett den 20:e och så åker vi hem tillsammans 29:e, det blir ju perfekt!
    Återkommer när det är bokat och klart.
    //Petra


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s